top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverDe Goesting van Mechelen

De Goesting van voelde zich begrepen bij restaurant The Chick.

Bijgewerkt op: 14 sep. 2019

Wanneer we voor de mooie gerestaureerde gevel staan en door de statige voordeur binnen worden gelaten, zijn we al onder de indruk.

Als ons vervolgens wordt gevraagd om onze handen te reinigen in het speciaal daarvoor bestemde fonteintje weten we dat we een bijzondere locatie voor ons hebben.Een ronde tafel als je met drie personen bent, dan snap je het als gastheer.

Omdat we die avond voor drie personen hebben gereserveerd, worden we naar een ronde tafel, die modern chic is gedekt, in een intieme hoek van het restaurant gebracht, Dit is precies wat je wilt als je met een oneven aantal personen komt eten. De zwarte brigade heeft dit haarfijn aangevoeld.Namen, de een nog origineler dan de ander.

Over de keuze van ons eten hoeven we ons vanavond geen zorgen te maken omdat The Chick nog werkt met een chefs keuze menu (inmiddels lezen we op de website dat a la carte ook mogelijk is) dus storten wij ons op de apero- en wijnkaart.

We bestellen twee glazen champagne Arteis&Co en een mocktail met de positieve naam Toffe Peer en brengen een toost uit op culinaire vriendschap.

Ondertussen adviseert onze gastheer een rode wijn uit Spanje (Finca Bacara), waarvan niet alleen de smaak ons verrast maar zeker ook de naam Time Waits For No One.
Chef's Choice, daar doe je 'De Goesting van' een plezier mee.

Wij aten die avond met smaak en met plezier deze overheerlijke gerechten

(overgenomen van de menukaart):

Amuse: smokey wings, kruidenknaller, dip
Amuse: smokey wings, kruidenknaller, dip

Voorgerecht: Asian shock, consommé van gevogelte, kaffir limme, enoki
Voorgerecht: Asian shock, consommé van gevogelte, kaffir limme, enoki

Hoofdgerecht: Il vole au vent, Cou Nu, citroenhollandaise, secret stuff
Hoofdgerecht: Il vole au vent, Cou Nu, citroenhollandaise, secret stuff

Nagerecht: Schockaert selection, kazen gerijpt in The Cellar
Nagerecht: Schockaert selection, kazen gerijpt in The Cellar

Alles klopte aan deze avond.

De setting, de sfeer, het menu met de voorgestelde dranken, de stoelen en tafel (ook belangrijk) en bovenal de vriendelijke, deskundige gastvrijheid van niet alleen de zwarte brigade maar ook van de witte brigade vanuit de semi-open keuken.

Het feit dat men je zo lang als je wilt laat zitten om te genieten van al dit moois is een dikke pre.

Horeca zoals 'De Goesting van' het graag ziet en gelukkig kan en mag meemaken.The Chick, The Cellar en The Chapel vormen samen www.tastem.be


51 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page