top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverDe Goesting van Mechelen

Tuin & Feest bij Yumbel.

Bijgewerkt op: 12 sep. 2019

Yumbel is in het dagelijks leven een cateringbedrijf en thuisbezorger van maaltijden bij particulieren. Maar een paar keer per jaar ontpopt Yumbel zich tot een organisator van het gezelligste Tuinfeest van Mechelen, lezen we op hun website.

De Goesting van schreef zich in voor een van deze avonden.


Op een Perzische tapijt in de binnentuin van het Groot Seminarie.


De setting is een plaatje, zo in de binnentuin. Als we om ons heen kijken, zien we dat er is veel gebruik gemaakt is van spullen uit de kringwinkel; de bar is een oud dressoir en de schemerlamp die daarop staat zou zo bij mijn oma vandaan kunnen komen. Wat vooral erg prettig is van alle aankopen uit de kringwinkel zijn de Perzische tapijten die over het gras zijn gelegd zodat de tafels en stoelen prettig staan en niet in het gras wegzakken. Kaarsen en bloemen zorgen voor de verdere sfeervolle aankleding.


2 koks en 4 barbecues.

Al het eten wordt zoveel mogelijk bereid op barbecues. Vier stuks waaronder 1 met de mooie naam 'vuurschaal barbecue', een indrukwekkend ding maar dat moet ook wel als je (zoals vanavond) voor 45 personen kookt.


Een vast menu met een gevarieerd aanbod. Het water loopt De Goesting van al in de mond.Tom Kha kai. Gamba van de vuurschaal.


Traag gegaarde zalmfilet op open vuur. Gegrilde groene asperge. Beurre blanc.

Pulled pork. Guacamole. Tomatensalsa.

Sint-Jakobsnootjes. Beuling. Knolselder. Granny Smith.

Picanha Rubia Galega uit de smoker. Chimichurri. Gegrilde groenten.


Camembert op de barbecue. Rozemarijn. Toast.

Een huwelijksaanzoek! De avond leende zich ervoor.

In deze romantische setting, met heerlijk eten en lekkere dranken, besloot een van de gasten zijn vriendin ten huwelijk te vragen. Zittend op een knie en met een prachtige verlovingsring, stelde hij haar DE vraag en ze zei JA.


De Goesting van Mechelen pinkte een traantje weg en voelde zich gelukkig.

39 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page